ארגנטינה במספרים – 5 עובדות על תעשיית היין המפוארת של ארגנטינה
לכבוד שובו של "החתול השחור" (יינות גאטו נגרו) לארץ הכנו סקירה קצרה על תעשיית היין הסופר מצליחה של ארגנטינה.
-
ארגנטינה היא יצרנית היין ה- 5 בגודלה בעולם (!), יצואנית היין ה- 7 בגודלה בעולם (והגדולה ביותר בדרום אמריקה) וצרכנית היין ה- 8 בגודלה בעולם עם ממוצע של 25 ליטר לנפש לשנה. עד לשנות ה- 90 של המאה הקודמת היה מספר זה גדול בהרבה.
-
במנדוסה, אזור היין החשוב במדינה, נמצאים כ 70% משטחי הכרמים של ארגנטינה. הרי האנדים האדירים הם הגורם הגיאוגרפי המשמעותי וכרמים בגובה 2,000 מטר ויותר הם כיום תופעה נפוצה למדי באזור זה. אזורי יין נוספים (ופחות מוכרים) הם: סאן חואן, לה ריוחה (לא זו של ספרד), סלטה וריו נגרו.
-
הכרם הראשון במנדוסה ניטע בשנת 1560. השלמת מסילת הרכבת בין מנדוסה לבואנוס איירס בשנת 1885 העניקה דחיפה משמעותית לפיתוח תעשיית היין של האזור שהתקשתה עד אז לשנע את התוצרת לריכוזי האוכלוסייה העיקריים שבמזרח המדינה. לאורך כל ההיסטוריה נאלצה תעשיית היין להתמודד עם קשיים פוליטיים וכלכליים רבים שעברו (ועדיין עוברים) על המדינה.
-
במהלך שנות ה- 90 של המאה הקודמת עברה תעשיית היין של ארגנטינה מהפכה אדירה וההתמקדות עברה מכמות לאיכות. השקעות גדולות ושיתופי פעולה בינלאומיים תרמו למהלך זה והתוצאה היתה קפיצה אדירה באיכות וגידול ענק ביצוא. כיום נמכרים יינות ארגנטינה בהצלחה עצומה בכל שווקי היין החשובים בעולם ונהנים מתדמית גבוהה ומוניטין רב.
-
מלבק הוא זן הענבים המזוהה ביותר עם ארגנטינה. הוא גם הזן הנטוע ביותר (כ- 17% משטחי הכרמים). זנים מקומיים ייחודיים ופחות מוכרים הם הבונרדה (האדום) והטורונטס (הלבן). מלבדם נטועים מרבית הזנים הבינלאומיים המוכרים ובראשם קברנה סוביניון, מרלו, סירה, שרדונה וסוביניון בלאן.
יינות ארגנטינה במגוון שקד: